
بروزرسانی: 28 خرداد 1404
سایت مپ چیست؟نقشه سایت sitemap xml سئو سئو سایت سئو ایران
ربات های گوگل با میلیاردها صفحه اینترنتی روبرو هستند که نه تنها هر روز بر تعداد آن ها افزوده می شود، بلکه صفحات قبلی نیز به صورت مداوم در حال تغییر و به روزرسانی هستند. مثل گردشگری در تخت جمشید، اگر ربات ها بدون هیچ برنامه ای شروع به بررسی صفحات کنند، بسیاری از صفحات ارزشمند را نخواهند دید. همان طور که از نام این افزونه مشخص است، کارایی آن این است که برای شما سایت مپ XML و البته HTML می سازد.
در صورتی که این اولویت با سیگنال های دیگری مانند فایل robots.txt، ریدایرکت 301، تگ کنونیکال و تگ noindex در تناقض باشند، بخش Coverage در سرچ کنسول به ما اعلام خواهد کرد. اگر هنوز درباره ساختار سایت مپ ابهام دارید، این بخش از مقاله می تواند به سوالات شما پاسخ دهد. آدرس صفحه، اولویت، نرخ به روزرسانی و آخرین تغییر برای همه سایت ها یکسان نیست و بر اساس اولویت کسب و کار تعیین می شود. برای درک بهتر چند استراتژی متفاوت برای مدیریت نقشه سایت را بررسی می کنیم.
- اگر بخواهیم نقطه مقابل HTML Sitemaps را معرفی کنیم، باید به XML sitemaps اشاره کنیم.
- بسیاری از کاربران گمان خواهند کرد که آن صفحات و یا دسته بندی ها اصلا در سایت شما وجود ندارند.
- در همین صفحه می توانید سایت مپ های قدیمی خود که بر روی کنسول گوگل ثبت شده اند را ملاحظه کنید.
- اگر افزونه کش هم ندارید یکبار افزونه نقشه سایت رو بطور کلی حذف کنید و دوباره نصب و راه اندازی کنید.
- سایت مپ یا همان نقشه سایت، یک فایل با فرمت xml است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا بتواند محتواهای شما را ایندکس کند.
سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو می گوید که موضوع محتوای سایت شما در مورد چیست و چه اطلاعاتی بر روی سایت شما وجود دارد. سایت مپ ها یا نقشه سایت های XML به شکلی ساخته می شوند که برای ربات ها قابل خواندن باشند. در این فایل ها یک فهرست کامل از URL های سایت قرار گرفته است. به ساختار و سلسله مراتب منطقی که در قدم 1 به آن اشاره کردیم، توجه کنید. همچنین می توانید کدهای فایل سایت مپ سایت ها را با تایپ عبارت /sitemap.xml/ در انتهای URL آن مشاهده کنید. در کدنویسی به صورت دستی، احتمال خطا وجود دارد و برای آنکه سایت مپ شما وظیفه اش را به درستی انجام دهد لازم است کلیه این خطاها را برطرف کنید.
ساخت نقشه سایت XML - نقشه راه موتورهای جستجوی گوگل
قبل از هر نکته دیگری باید به خوبی متوجه شوید که نقشه سایت چیست و چه ماهیتی دارد. نقشه سایت به فایل هایی گفته می شود که به موتورهای جستجو درباره صفحاتی که قابلیت کراول شدن را دارند، اطلاعات می دهد. این فایل های یک لیست ساده از URL هایی است که شامل اطلاعات بیشتری در مورد صفحات مورد نظر می باشد؛ مثل آخرین زمان بروز رسانی آن ها. در بعضی از نقشه سایت ها شما قسمتی با نام "اولویت" دارید که به موتور جستجو می گوید کدام صفحه از اهمیت بیشتری برخوردار است. البته کارکرد این ویژگی همیشه یکی از موارد اختلاف نظر بین سئوکاران بوده است. در سال 2017 گری ایلیس از گوگل توئیت کرد که ربات های گوگل به قسمت اولویت توجهی نمی کنند.
ارتباط بیش از حد صفحات در سایت مپ ممنوع
می توانید از یک ابزار آنلاین تولیدکننده نقشه سایت مانند xml-sitemaps.com استفاده کنید. این ابزارهای رایگان برای شما یک فایل XML را که می توانید به عنوان نقشه سایت از آن استفاده کنید، می سازند. با توجه به نکاتی که تا به اینجا گفته شد، نحوه ساخت نقشه سایت و بهینه سازی آن برای سئو در ادامه آمده است. ابزارهای زیادی برای تهیه نقشه سایت به صورت آنلاین وجود دارد که به جز تهیه نقشه سایت امکانات دیگری را نیز به کاربران خود می دهند. از جمله این ابزارها می توان به سایت XML-sitemaps.com اشاره کرد که سایتی است که به صورت رایگان و با چند کلیک ساده ، نقشه سایت کاملی به شما ارائه می دهد. مطابق تصویر زیر مطئمن شوید گزینه “نقشه های XML سایت” در وضعیت روشن باشد، پس از ذخیره تغییرات سایت مپ وب سایت تان ایجاد و آماده استفاده است.
در واقع، Slickplan ابزاری است که قابلیت های خیلی بیشتری از صرفاً ایجاد و ساخت sitemap دارد؛ از جمله برنامه ریزی برای سایت، ایجاد فلوچارت های فرایند یا توسعه معماری اطلاعات برای انواع پروژه ها. با استفاده از الگوهای سایت مپ مانند مثال بالا، سعی کنید ساختار صفحات خود را مشخص و یا اصلاح و بهینه کنید. یادتان نرود باید بتوان به هر صفحه از وبسایت تنها با 3 کلیک وارد شد. وقتی sitemap ساخته شد، باید در وب سایت بارگذاری شود و سپس به Google ارسال شود. قبل از اینکه نقشه سایت خود را ارسال کنید، باید دامنه خود را از طریق کنسول جستجوی Google تأیید کنید. سپس، Google می تواند شما را به عنوان مالک وب سایت شناسایی کند.
توجه داشته باشید که ادرس نقشه سایتتان را بصورت صحیح وارد کنید. اگر تا الان روی سئوی سایتت کاری نکردی، بهتره که از همین امروز شروع کنی. فقط بعد از تغییرات اساسی نقشه سایت خود را بروز رسانی کنید.
طبق گفته های خودتون، اگه روی sitemap جدید ریدایرکت میشه مشکلی پیش نمیاد. اما باز یکبار صفحه گوگل وبمستر خودتون رو بررسی بکنید، مطئمن شید نقشه سایت جدید ایندکس و نقشه قدیمی حذف شده. من یک سایت فروشگاهی دارم و متاسفانه در هاستینگ مشکلاتی بوجود اومد و سایت من خوابید و بک آپ و چیزی تحوی من ندادند. بعد از دو هفته دوباره به بالا آوردن سایت کردم و الان از ۲۷۴ صفحه ای که url ها در سایت مپ محصولات هست ۳۰ تای اون رو شناخته و بقیه رو ایندکس نکرده و این برای من جای سوال هست. که چرا اون url ها رو نشناخته , بصورت دستی هم url صفحه رو وارد می کنم ولی میگه در sitemap نیست.
به عبارتی اگر وب سایت شما دارای نسخه موبایلی به شکل m.example.com است، ساخت نقشه سایت موبایل خالی از لطف نخواهد بود. زمان ویرایش مطلب در وب سایت هایی که تولید محتوای زیادی می کنند می تواند به گوگل کمک کند تا درک بهتری از فعالیت آنها داشته باشد. در واقع این تگ، ابزاری برای اطلاع دادن به گوگل مبنی بر ایجاد تغییرات در صفحه است.
ما درآکادمی دیجیتال مارکتینگسعی میکنیم به صورت روزانه محتوا آموزشی رایگان برای شما در بخش بلاگ قرار دهیم. تنها با مطالعه بخش بلاگمهدی عراقیمیتوانید سطح سواد دانش خود را اگر که تازه کار هستید به طرز چشمگیری افزایش دهید. در صورت دشوار بودن یافتن صفحه در فهرست اصلی ناوبری وب سایت یا در پیوندهای داخلی، نقشه های HTML به راحتی می توانند صفحه را پیدا کنند. اسم نقشه سایت اهمیتی ندارد؛ اما باید حتما از پسوند XML استفاده شود.