نقشه سایت چیست؟ تاثیر سایت مپ در سئو خانه فناوری تهران
انتشار: خرداد 15، 1403
بروزرسانی: 02 تیر 1404

نقشه سایت چیست؟ تاثیر سایت مپ در سئو خانه فناوری تهران

به عبارت دیگر استفاده از نقشه سایت تنها بر سرعت ایندکس صفحات تاثیر دارد ولی جایگاه هر صفحه براساس کیفیت محتوا، لینک سازی داخلی و خارجی و بسیاری فاکتورهای دیگر مشخص می شود. بودجه خزش یا Crawl budget به تعداد صفحاتی گفته می شود که ربات های گوگل طی یک دوره زمانی مشخص (مثلاً یک روز) در سایت ما بررسی و ایندکس می کنند. برای سایت هایی که به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده اند معمولا این بودجه از تعداد صفحات در صف ایندکس کمتر است در نتیجه مدیریت آن اهمیت بسیار بالایی دارد. بزرگ ترین چالش گوگل برای ارائه بهترین نتایج به کاربران، بررسی و ایندکس صفحات وب است.

  • استفاده صحیح از تگ کنونیکال، ریدایرکت 301 و فایل Robots.txt هم می تواند فرآیند خزش ربات ها در صفحات را تسریع کند.
  • به عنوان مثال، نقشه سایت شما به 5000 صفحه لینک دارد.اما هنگامی که سرچ کنسول گوگل را مشاهده می کنید، سایت شما فقط 2،000 صفحه ایندکس شده دارد.
  • در حقیقت، وب سایت های وردپرسی که قبلاً از Yoast SEO استفاده می کردند، می توانند نقشه های سایت XML را مستقیماً در این افزونه فعال کنند.
  • از این فایل یک بک اپ بگیرید و آن را در سیستم خود دانلود و سیو کنید.
  • این پیام نشون میده که گوگل در دسترسی به نقشه سایت شما مشکل دارد.
  • این افزونه رایگان دارای قابلیت تولید نقشه سایت داینامیک است.

ساخت و مدیریت نقشه سایت یکی از مهم ترین مباحث سئو تکنیکال است. سایت مپ یا sitemap در واقع، فایلی است که لیستی از مهم ترین محتواهای موجود در سایت را دربردارد تا کراولر های موتورهای جستجو بتوانند به راحتی سایت را ایندکس کنند. در مقابل این نوع سایت مپ یا Sitemap یک نوع نقشه سایت دیگر نیز وجود دارد (که با حروف کوچک نوشته می شود sitemap )که مبتنی بر HTML است و در آن لیستی از مهم ترین فایل های موجود در سایت قرار دارد. این نوع نقشه سایت، بیشتر برای کاربران انسانی مورد استفاده قرار می گیرد تا بتوانند محتوای موجود در سایت را بیابند و از آن استفاده کنند. به عنوان مثال، یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای افزایش ترافیک ارگانیک سایت خود انجام دهید ایجاد نقشه سایت است. سایت مپ لیستی از کلیه آدرس های اینترنتی (url های سایت) موجود در سایت شما است که اطلاعاتی در مورد آنها وجود دارد.

نکات مهم نقشه سایت

یادتان باشد که همه ی وبسایت ها نیاز به نقشه سایت ندارند. گوگل می تواند صفحات شما را به راحتی پیدا کرده و آن ها را ایندکس کند. اگر شما سایتی یک صفحه ای دارید یا بروز رسانی های زیادی روی آن انجام نمی دهید، نیازی به سایت مپ ندارید. هدفشان اطمینان از وجود و یا عدم وجود یک صفحه یا یک دسته بندی خاص است و با عدم مشاهده آن وقت خود را صرف جستجو در منو سایت نخواهند کرد.

دسته بندی های نقشه سایت

این نقشه ها هرگاه که یک صفحه یا نوشته به سایتتان افزوده یا از آن حذف می شود، به روزرسانی می شوند. اگر CMS شما به صورت پیش فرض این کار را نمی کند، معمولا افزونه هایی هستند که نقشه سایتتان را برایتان ایجاد می کنند. این ها رایج ترین مواردی هستند که در طراحی نقشه سایت به کار برده می شوند. معمولا بیشتر وب سایت های موجود یک نقشه از این دسته دارند. علت این است که بیشتر پلتفرم ها یک نقشه سایت پیش فرض دارند که به صورت خودکار ایجاد شده است.

یک فایل به همین نام در ریشه اصلی هاست شما هست که باید بررسی بشه، اگر پیداش کردید محتویات رو برام ارسال کنید تا بررسی کنم. فقط یک نکته اینکه شما دارید راه تقریبا اشتباهی رو میرید! سایتی که دارید با امکاناتی که داره مناسب کاری که میکنید نیست.

با استفاده از این افزونه می توانید به شکلی سریع و بهینه، سایت مپ تهیه کنید و این افزونه نیز نقشه سایت را به صورت خودکار در موتورهای جست و جو ثبت می کند. سپس گزینه Add a new sitemap را انتخاب کنید تا بتوانید یک آدرس جدید برای نقشه سایت خود به گوگل معرفی کنید. به خاطر داشته باشید که سایت مپ های شما می توانند چندتا باشند. مثلاً می توانید برای تصاویر و فایل های خود یک سایت مپ جداگانه داشته باشید و آدرس آن ها را به صورت جداگانه در اختیار گوگل قرار دهید.

فایل ایندکس سایت مپ

در صورتی که سوالی در این زمینه دارید می توانید در قسمت نظرات با ما مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن به سوال شما پاسخ دهیم. پس از آن که تغییرات را اعمال کردید، می توانید روی گزینه Update Options کلیک کنید. پس از آن شما قادر خواهید بود نحوه اولویت افزونه نسبت به پست ها را تعیین کنید. البته این افزونه به صورت پیش فرض از تعداد نظرات برای اولویت پست ها استفاده می کند. اگر هیچ مشکلی وجود نداشته باشد، زمان معرفی Sitemap به گوگل فرارسیدهاست. ممکن صفحات شما از نظر کدنویسی و یا سرعت بارگذاری مشکل داشته باشن.