نقشه سایت چیست؟ تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است؟ رادزاد
انتشار: اردیبهشت 21، 1403
بروزرسانی: 04 تیر 1404

نقشه سایت چیست؟ تاثیر XML Sitemap در سئو چگونه است؟ رادزاد

اطمینان یافتن از صحت انجام این مرحله، نیازمند صرف وقت و دقت کافی است. برای این منظور بایستی هر URL سایت را در قالب تگ های XML قرار دهید. اگر با کدنویسی HTML آشنا باشید می توانید از آن استفاده کنید و یا می توانید با یک برنامه ویرایشگر متن مانند Sublime Text یک فایل XML بسازید.

  • موتورهای جستجو از نقشه سایت XML استفاده می کنند تا ساختار سایت ها را یاد بگیرند.
  • البته عده ای هم بودند که ادعا داشتند گوگل وبمستر بعد از این تغییر قادر به پیدا کردن نقشه سایت آن ها نبوده است.
  • من یک سایت فروشگاهی دارم و متاسفانه در هاستینگ مشکلاتی بوجود اومد و سایت من خوابید و بک آپ و چیزی تحوی من ندادند.
  • توصیه می کنم وقتی نقشه سایت به هر روشی ساخته شد، آن را کاملا و به دقت چک کنید که لینک های صفحات مورد نظر شما در آن وجود داشته باشند.

گردش بیهوده این ربات ها در سایت نه تنها منابع ارزشمند شما را هدر می دهد، بلکه کسب نتیجه در سئو را طولانی و سخت تر می کند. جدول بالا اولویت بندی انواع صفحات در یک سایت خبری را نشان می دهد. از طرف دیگر مهم ترین اخبار از صفحه اصلی در دسترس کاربران هستند. به همین دلیل بهتر است صفحه اصلی ما به صورت روزانه توسط ربات های گوگل بررسی شود. اگر به لحظ فنی امکان پیاده سازی این نسخه را ندارید از RSS یا TXT استفاده کنید.

۴ نوع اصلی از نقشه سایت

فایل نقشه سایتی که در دایرکتوری ذخیره شده است، تنها می تواند آدرس هایی را نشان دهد که در آن دایرکتوری یا زیر دایرکتوری های آن ذخیره شده اند. آدرس های موجود در دایرکتوری های موازی، دایرکتوری های والد، Subdomain های مختلف یا آن هایی که از پروتکل متفاوت استفاده می کنند مرجع های معتبری نیستند. ذخیره کردن نقشه سایت در دایرکتوری ریشه می تواند از به وجود آمدن مرجع نامعتبر جلوگیری کند. هر آدرسی که در سایت مپ قرار می گیرد باید دارای دو تگ و یک تگ باشد.

چه صفحاتی را باید در سایت مپ قرار داد؟

من میتونم برای مشاوره رایگان سئو هم وقت بگیرم فقط دوست دارم... سلام دوستان تو این دوران که واقعا کسب و کار ها دارن از طریق... وقتی زمان آن فرارسید که باید صفحات لوازم جانبی خود را مورد بازرسی و به روزرسانی قرار دهید، فهرستی از این صفحات آماده و آسان برای یافتن خواهید داشت. هرچه فرکانس تغییر و سطح اولویت بیشتر باشد، آن صفحه بیشتر خزیده می شود. سایت خود را از ما بخواهید و به خانواده یوتاب وب بپیوندید. فایل sitemap نباید بیشتر از ۵۰ هزار URL داشته باشد و حجم آن بیشتر از ۵۰ مگابایت نباشد.

اگر حجم نقشه سایت XML شما به بیش از ماکسیمم مقدار برسد، بایستی آن را به چند قسمت تقسیم نمایید. این نقشه های سایت می توانند با یکدیگر ترکیب شده و در یک فایل XML دیگر (مثلا با نام sitemap-index.xml) قرار گیرند. برای وب سایت های بسیار بزرگ می توان حتی از چندتا از این دست نقشه های سایت نیز ایجاد نمود.

البته گزینه ای که در تنظیمات افزونه مشاهده میکنید مربوط به ایندکس یا عدم ایندکس خود صفحه جستجو است و بهتر است که در دسترس گوگل باشد. اگر از ابزارهای درست کردن فایل نقشه سایت استفاده کنید، یک گزینه یا تیکی برای ساخت نقشه سایت مخصوص موبایل داره که اون رو بزنی بقیه کارها خودکار انجام میشه. خب مقاله سایت مپ هم به پایان رسید و یاد گرفتیم که نقشه سایت را ایجاد و در گوگل ثبت کنیم. امیدواریم که این مطلب توانسته باشد به سوالات شما پاسخ دهد. در صورتی که در زمینه آموزش سئو سوالی دارید می توانید آن را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان نوین، به شما پاسخ دهند. بیشتر سایت های بزرگ بیش از آدرس URL دارند که ایندکس شدنشان در موتورهای جستجو خیلی برایشان اهیمت دارد.

اگر سایت شما دارای تعداد صفحات و محصولات زیادی است توصیه ما به شما ایجاد نقشه سایت و ثبت آن در گوگل سرچ کنسول است. با این وجود اگر سایت شما تک صفحه ای یا یک سایت کوچک با تعداد صفحات کم (زیر ۵۰ صفحه) است می توانید از استفاده از این ابزار صرف نظر کنید. ایجاد نقشه سایت یکی از ساده ترین و بهترین راهها برای انجام این کار است. لیست های سایت مپ صفحات به خزنده های موتور جستجو می دهد هر آنچه را که باید در مورد صفحات و ساختار سایت شما بدانند. همانطور که توضیح دادیم ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل امری ساده و آسان است.

اما شما صرفا زمانی می توانید از ربات ها بخواهید تا صفحات شما را بلاک کنند که نیازی به کرول آن ها نباشد. قبل از ثبت نقشه سایت بهتر است آن را تست کنید و با کلیک بر روی Test می توانید ارورهایی که ممکن است باعث بروز مشکلاتی در ایندکس صفحات می شوند را پیدا و برطرف کنید. Sitemap به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند صفحات سایت ما را بهتر پیدا کنند و از به وجود آمدن صفحه جدید و تغییرات در صفحات قدیمی شما و موتورهای جستجو را آگاه می سازد. همچنین شانس شما را برای ایندکس شدن بیشتر خواهد کرد ولی تضمینی برای اینکه صفحات بهتر ایندکس شوند وجود ندارد،اما بودن sitemap اگر قرار باشد یک صفحه از سایت ایندکس شود، به این کار سرعت خواهد بخشید. با این حال در موارد خاصی می توانند نقش مفیدی داشته باشند؛ از آنجایی که در کنسول جستجوی گوگل جایگاهی دارند، متوجه می شویم که گوگل نیز برای نقشه های سایت، اهمیت مناسبی قائل می باشد. نتیجه ای که می توان گرفت این است که نقشه سایت، مستقیما بر سئو تاثیر نمی گذارد اما با نقش داشتن بر مواردی دیگر، روند بهینه سازی سایت شما را تحت تاثیر قرار خواهند داد.

ویدئوها نیز درست مشابه به تصاویر، در رابطه با URL یک صفحه مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله آموزش سئو به بررسی کامل نقشه سایت و مسائل مربوط به آن می پردازیم. متاسفانه در گذشته سرچ کنسول گوگل وقتی که نمی توانست یک صفحه را ایندکس کند به شما نمی گفت کدام صفحات مشکل دار هستند.

اوایل کار بد نیست که از این ابزار استفاده کنید چون سرعت ایندکس رو خیلی بالا میبره. ولی وقتی سایت جا بیفته و جایگاهش رو بدست بیاره دیگه نیازی نیست. مدتی هست که سرعت ایندکس مطالب سایتم تو گوگل خیلی کم شده.