نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap
انتشار: اردیبهشت 26، 1403
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap

اگر از کاربران وردپرس هستید، احتمالا افزونه Yoast SEO را تاکنون در آن نصب کرده اید. این افزونه رایگان دارای قابلیت تولید نقشه سایت داینامیک است. کافیست پس از نصب آن به تنظیمات آن رفته و وارد تب ویژگی ها شوید. همانطور که در قسمت چپ تصویر بالا می بینید نام نقشه های سایت با شماره از یکدیگر تفیکیک شده اند. تنها دانستن اینکه 64% صفحات وب سایت ایندکس شده اند، خیلی چیز خوبی نیست. نیاز است که ما بدانیم کدام بخش از سایت تحت تاثیر قرار گرفته و ایندکس نشده اند.

  • یعنی با این روش شما به عنوان مالک یک سایت میتوانید تصمیم بگیرید که آیا مایل هستید صفحه ایجاد شده در گوگل ایندکس شود یا خیر.
  • اگر از کاربران وردپرس هستید، احتمالا افزونه Yoast SEO را تاکنون در آن نصب کرده اید.
  • در این مقاله 13 راهکار برای ساختن و بهینه سازی نقشه سایت برای موتورهای جستجو را به شما آموزش خواهیم داد.
  • وقتی از این افزونه استفاده میکنید نیازی به بارگذاری فایل بصورت دستی نیست.

برای هر آدرس می توان اطلاعات بیشتری علاوه بر 4 ویژگی ذکر شده ثبت کرد. به عنوان مثال اگر سایت ما دو زبانه باشد می توانیم آدرس صفحه معادل در زبان های دیگر را نیز در همین فایل به گوگل معرفی کنیم. ولی برای شروع اگر تا همین جا را به خوبی یاد بگیریم کفایت می کند. پیشنهاد می کنیم با مراجعه به نقشه سایت آکادمی وبسیما یک نمونه واقعی از بخش دسته بندی مقالات و نحوه نمایش اطلاعات به گوگل را مشاهده کنید.

سایت مپ یا فایل sitemap.xml، لیستی از کلیه صفحات و محتواهایی است که در سایت وجود دارند. نقشه سایت یا سایت مپ یک فایل متنی است که دربردارنده تمام آدرس های موجود در سایت می باشد. وجود سایت مپ باعث می شود که روبات های گوگل و سایر موتورهای جستجو سایت شما را بهتر شناسایی نمایند و از ایجاد تغییرات در صفحات قدیمی و یا افزودن صفحات جدید مطلع شوند. نقشه سایت یا sitemap به شما اجازه می دهد تا یک فایل متنی در میان سایر فایل های دیگر در حساب خود ایجاد کنید تا موتورهای جستجو از همه صفحات موجود در وبسایت شما مطلع شوند. به عبارت دیگر، اطلاعات جزئی در مورد محتوای وبسایت شما را برای موتورهای جستجو فراهم می کند. با اینکه sitemapها عمدتا برای بهبود روند شاخص وب سایت شما توسط موتورهای جستجو استفاده می شوند اما می توانند دسترسی به صفحات خاص را فراهم کنند.

وبلاگ

اما اگه هدف شما ساخت نقشه سایت بر اساس کد های XML است باید روی Creat xml sitemap کلیک کنین. میتونین این فایل رو روی سایت خودتون به سادگی آپلود نمایین. یک خوبی بزرگی که استفاده از Yoast برای ساخت سایت مپ دارد این است که این نقشه داینامیک است، یعنی نقشه سایت شما به طور اتوماتیک با اضافه شدن صفحات جدید آپدیت می شود.

آموزش گام به گام ساخت sitemap (نقشه سایت) + معرفی نرم افزار و افزونه وردپرس

اگرچه افراد معمولا گیج می شوند که چه زمانی از کدام نقشه سایت بهتر است استفاده کنند، این بستگی به هدف وبسایت شما دارد. یکی از تفاوتهای اصلی بین این دو در چگونگی crawl گوگل (بررسی اطلاعات توسط رباتهای موتورهای جستجو) روی وبسایت است. این افزونه برای کسانی که وبسایت وردپرسی دارند بسیار آسان و کاربردی است. کافی است آن را نصب کنید و ساخت سایت مپ را به آن بسپارید. همچنین در صورت نیاز، می توانید سایت مپ خود را فعال یا غیر فعال کنید.

فرمت قابل قبول XML است.همانطور که در اموزش به صورت تصویری هم موجود است در افزونه Yoast از قسمت قابلیت ها گزینه نقشه های XML سایت رو فعال کنید. با کلیک روی آیکون علامت سوال می تونید نقشه سایت رو با فرمت XML دریافت کنید. این نقشه توسط افزونه سئو وردپرس ساخته شده که یکی از معتبرترین افزونه های سئو بشمار میاد.

موتورهای جستجو و کاربران باید بتوانند ارتباط بین صفحات را بیابند، با پیچیدگی بیهوده ارتباط بین صفحات، امکان یافتن ارتباطات برای کاربران و موتورهای جستجو سخت خواهد شد. اگر تنها در جایی یک موتور جستجو با یک URL دارای نقشه سایت XML رو به رو شود بسیار بعید است که URL رتبه بگیرد. آن صفحه ممکن است ایندکس شود اما اعتبار سایتی را ندارد که لینک های HTML به صفحه منتقل می کنند. موتورهای جستجو و خزنده های دیگری هستند که تنها از نقشه سایت XML استفاده می کنند.