نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap
انتشار: خرداد 18، 1403
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

نقشه سایت چیست؟ چگونه نقشه سایت بسازیم؟ xml sitemap

افزونه Jetpack یکی از تحسین شده ترین و پراستفاده ترین افزونه های وردپرسی است. این افزونه در زمینه های مختلف از جمله امنیت، سرعت سایت، آمار و سئو به سایت شما کمک می کند. در نهایت نیز کار تهیه سایت مپ XML به پایان می رسد و یک مسیر در کامپیوتر خود برای ذخیره فایل سایت مپ انتخاب می کنید. ممکن است چند دقیقه طول بکشد تا سایت شما به صورت کامل crawl شود. هر چه حجم سایت و تعداد صفحات سایت شما بیشتر باشد، این زمان بیشتر خواهد بود. درست است که 5 قدم بالا بسیار سرراست و ساده هستند، با این حال شاید برخی علاقه ای به تغییر دستی کدهای سایت خود نداشته باشند.

  • لیست های سایت مپ صفحات به خزنده های موتور جستجو می دهد هر آنچه را که باید در مورد صفحات و ساختار سایت شما بدانند.
  • خبر خوش اینکه در نسخه 5/5 وردپرس می توانید به سادگی بدون نیاز به هیچ افزونه ای فایل XML سایت مپ بسازید.
  • سایت مشخصی برای بررسی نقشه سایت نمی شناسم ولی آدرس شما رو بررسی کردم و بنظرم تمام المان های اصلی و مناسب برای نقشه سایت رو دارا هست.

اما نقش سایت مپ در این میان چیست؟ سایت مپ، موقعیت صفحات وبسایت را در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهد. وقتی سایت شما، سایت مپ مناسبی نداشته باشد، این احتمال وجود دارد که ربات های گوگل محتوای سایت شما را تکراری تشخیص دهد و به این ترتیب به سئوی سایت صدمه بزند. همچنین استفاده از sitemap باعث می شود که رباتها مسیر حرکت بین صفحات سایت شما را بهتر درک کرده و بدانند چه صفحاتی، در چه بخش هایی و با چه سلسله مراتبی در سایت شما وجود دارد. اگر می خواهید رتبه بندی وب سایت های شما بهتر باشد و تجربه بهینه و رضایت بخشی به کاربران خود بدهید، همچنین می توانید نقشه سایت را در وب سایت خود قرار دهید. افزونه Yoast SEO برای کاربران وردپرس یک تولیدکننده معمولی برای sitemap XML است.

ما سایت مپ را برای درک بهتر ربات های گوگل از صفحات و مدیریت بودجه خزش طراحی می\u200e کنیم، بنابراین باید از دسترسی گوگل به آن مطمئن شویم. برای این کار؛ پس از معرفی سایت به گوگل، از طریق پنل سرچ کنسول و از قسمت Sitemaps آدرس نقشه سایت خود را وارد کرده و بر روی دکمه Submit کلیک می کنیم. موتورهای جستجو نظیر گوگل، مناسب ترین نتایج مرتبط با جستجوی کاربران را از سایت ها بیرون کشیده و آنها را به کاربران نشان می دهند. آنها با استفاده از خزنده ها به خواندن، سازمان دهی و فهرست کردن اطلاعات موجود در اینترنت می پردازند.

آموزش ساخت نقشه سایت

به این ترتیب تمامی فایل ها، برگه ها و صفحات سایت با سرعت بیشتری ایندکس میشه. حتی اگه آدرس صفحه ای رو ریدایرکت کنین از اون جایی که url جدید در نقشه سایت وجود داره موتورهای جستجوی گوگل سریع تر متوجه این تغییر میشن و صفحه جدید رو ایندکس میکنن. هر دو نقشه های سایت XML و HTML به موتورهای جستجو برای بررسی سایت شما کمک می کنند. تفاوت اصلی این است که یک نقشه سایت HTML کمک به بازدیدکنندگان برای افزایش درک جامع از سایت شما می کند؛ در حالی که XML به طور خاص برای دیده شدن سایت توسط موتور جستجو است.

وبینار رایگان کسب درآمد با دیجیتال مارکتینگ!

مخصوصا اگر سایت شما وردپرسی باشد و از افزونه سئو مناسب نظیر یوست سئو برای ایجاد آن استفاده کنید. علیرغم اهمیت نقشه سایت در سئو بایستی به خاطر داشته باشید که نقشه سایت یک فاکتور رتبه بندی نیست و ارتباطی به رتبه سایت در گوگلا ندارد. در واقع سایت مپ تنها به بررسی سریعتر و راحت تر محتوای سایت شما توسط گوگل کمک می کند. این کار علاوه بر اینکه به ساده تر یافته شدن سایت مپ کمک می کند. بسیاری از کاربران هنگام بازدید از یک سایت، به نقشه سایت نیز مراجعه می کنند. موتور جستجو گوگل برای یافتن صفحات سایت شما از سایت مپ استفاده می کند.

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید:

همچنین میتوانید با استفاده از تگ noindex آنها را از دسترس گوگل خارج کنید. توجه کنید که همین دکمه علاوه بر بررسی برای معرفی نقشه سایت به گوگل نیز استفاده میشود، علاوه براین شما میتوانید با قرار دادن کد زیر در فایل robots.txt خود نقشه سایت را به گوگل معرفی کنید. گوگل میتواند پسوندهای متفاوتی را در هر نقشه سایت شناسایی کند. این امر بستگی به محتویات هر سایت دارد و شما با استفاده از نقشه سایت کار را برای موتورهای جستجو راحت میکنید. نقشه سایت XML پسوندهای HTML، Video، Image، Mobile و News را پشتیبانی میکند.