
بروزرسانی: 28 خرداد 1404
چگونه یک نقشه سایت بهینه شده برای سئو بسازیم؟
اگر بخواهید که نقشه سایتتان را در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید، بهتر است که از قالب XML استفاده کنید، چرا که بیشتر موتورهای جستجو برای خواندن نقشه سایتتان، قادر به درک این زبان هستند. حتما دقت کنین که تعداد کارکترهایی که برای آدرس صفحه مورد نظر خود قرار میدین از ۲۰۴۸ کاراکتر بیشتر نباشه. برای این مورد نیازمند دسترسی به سرچ کنسول و بررسی دقیق این شرایط هستیم. اگر در نقشه سایت شما همه صفحات درج شده باشند قاعدتا باید در سرچ کنسول نیز نمایش داده شود. این مشکل یا از تنظیمات افزونه بوده و یا شما جای درستی را در سرچ کنسول مشاهده نکرده اید.
اما اگه هدف شما ساخت نقشه سایت بر اساس کد های XML است باید روی Creat xml sitemap کلیک کنین. میتونین این فایل رو روی سایت خودتون به سادگی آپلود نمایین. یک خوبی بزرگی که استفاده از Yoast برای ساخت سایت مپ دارد این است که این نقشه داینامیک است، یعنی نقشه سایت شما به طور اتوماتیک با اضافه شدن صفحات جدید آپدیت می شود.
- ایجاد نقشه سایت یکی از ساده ترین و بهترین راهها برای انجام این کار است.
- افزونه All in One SEO Pack یک افزونه رایگان سئو است که ویژگی های مختلفی دارد و می تواند کارایی های زیادی برای سایت شما داشته باشد.
- این کار می تواند بسیار ریسکی و خطرناک باشد و گوگل به راحتی این آپدیت ها را رصد می کند و اگر ارزش جدیدی به سایت مپ شما افزوده نشود می تواند برای رتبه و ایندکس شدن سایت شما مشکل آفرین شود.
- پس از فعالسازی، برای اعمال تغییرات مدنظر خود به سربرگ Sitemaps (نقشه های سایت) بروید.
- برای درج نقشه سایت جدید کافیست لینک آن را در قسمت Add a new sitmap قرار داده و بر روی گزینه Submit کلیک کنید.
- توصیه ما این است که نقشه سایت را به صورت دستی وارد کنید تا مطمئن شوید که حتما موتورهای جستجو قادر به پیدا کردن آن هستند.
به عنوان مثال، نقشه سایت شما به 5000 صفحه لینک دارد.اما هنگامی که سرچ کنسول گوگل را مشاهده می کنید، سایت شما فقط 2،000 صفحه ایندکس شده دارد. سلام دوست عزیز، اگر همون سیستمی که روی سرور سوار میشه منظورتون هست من تا حالا شخصا باهاش کار نکردم و نیازی بهش نداشتم. الان داشتم صفحه توضیحاتش رو هم میخوندم جایی به امکان ایجاد چند نقشه برای یک سایت اشاره نکرده. متاسفانه نمیتونم در این مورد کمکی کنم ولی اگر تعداد صفحات سایت شما کمتر از 5000 تاست با یک نقشه کارتون درست خواهد بود. این موضوع با عنوان نقشه سایت شناخته نمیشه و بهتره با عنوان نقشه اختصاصی گوگل جستجو کنید. مقالات وبسیما در جهت آموزش کدنویسی نیستند و فضایی برای این نوع آموزش ها در نظر نگرفتیم.
برای هر آدرس می توان اطلاعات بیشتری علاوه بر 4 ویژگی ذکر شده ثبت کرد. به عنوان مثال اگر سایت ما دو زبانه باشد می توانیم آدرس صفحه معادل در زبان های دیگر را نیز در همین فایل به گوگل معرفی کنیم. ولی برای شروع اگر تا همین جا را به خوبی یاد بگیریم کفایت می کند. پیشنهاد می کنیم با مراجعه به نقشه سایت آکادمی وبسیما یک نمونه واقعی از بخش دسته بندی مقالات و نحوه نمایش اطلاعات به گوگل را مشاهده کنید.
اگرچه افراد معمولا گیج می شوند که چه زمانی از کدام نقشه سایت بهتر است استفاده کنند، این بستگی به هدف وبسایت شما دارد. یکی از تفاوتهای اصلی بین این دو در چگونگی crawl گوگل (بررسی اطلاعات توسط رباتهای موتورهای جستجو) روی وبسایت است. این افزونه برای کسانی که وبسایت وردپرسی دارند بسیار آسان و کاربردی است. کافی است آن را نصب کنید و ساخت سایت مپ را به آن بسپارید. همچنین در صورت نیاز، می توانید سایت مپ خود را فعال یا غیر فعال کنید.
در مورد تگ نیز گفته می شود که امروزه دیگر نقش مهمی در سایت مپ ندارد. اگر دارای یک سایت خبری هستید، می توانید این موضوع را در معرفی نقشه سایت به گوگل تبیین کنید. از آنجا که گوگل دارای بخش اخبار نیز می باشد، وقتی نیاز به یک فهرست بندی سریع دارید، استفاده از این بخش می تواند بسیار مفید باشد. نقشه سایت یکی از مسائلی است که علاقه مندان و متخصصین سئو سایت در مورد آن نظرهای متفاوتی دارند. امروزه، تکنیک های سئو مورد نقد و بررسی قرار گرفته و مسئله به وجود آمده این است که آیا نقشه سایت تاثیری در روند سئو دارد یا خیر.
خوشحالیم که آموزش های وبسیما برای شما مفید و اثربخش بوده است. برای درک بهتر از مفاهیمی مانند 404 و Soft 404 پیشنهاد می کنیم مقاله Http Status Codes چیست را مطالعه کنید. جدول زیر استراتژی پیشنهادی برای یک فروشگاه کالاهای تندمصرف (شیر، نان، میوه و …) را نشان می دهد. برای دریافت جلسات رایگان دوره ایمیل خود را در کادر بالا وارد کنید.جلسات به ایمیل شما ارسال می شود.
اطلاعات
سایت مپ یا فایل sitemap.xml، لیستی از کلیه صفحات و محتواهایی است که در سایت وجود دارند. نقشه سایت یا سایت مپ یک فایل متنی است که دربردارنده تمام آدرس های موجود در سایت می باشد. وجود سایت مپ باعث می شود که روبات های گوگل و سایر موتورهای جستجو سایت شما را بهتر شناسایی نمایند و از ایجاد تغییرات در صفحات قدیمی و یا افزودن صفحات جدید مطلع شوند. نقشه سایت یا sitemap به شما اجازه می دهد تا یک فایل متنی در میان سایر فایل های دیگر در حساب خود ایجاد کنید تا موتورهای جستجو از همه صفحات موجود در وبسایت شما مطلع شوند. به عبارت دیگر، اطلاعات جزئی در مورد محتوای وبسایت شما را برای موتورهای جستجو فراهم می کند. با اینکه sitemapها عمدتا برای بهبود روند شاخص وب سایت شما توسط موتورهای جستجو استفاده می شوند اما می توانند دسترسی به صفحات خاص را فراهم کنند.
استخدام در شرکت سئوکار
برای پویا کردن نقشه سایت استفاده از ابزار های ساخت نقشه داینامیک بهترین انتخاب شماست. از نقشه های سایت HTML می توانید به عنوان استاندارد بخشی از سایت استفاده کنید. آنها میل دارند از فوتر لینک شده و معمولا برای سهولت کاربران برای دستیابی به تمام صفحات وبسایت نوشته می شود. بنابراین هم توسط کاربر و هم توسط موتور جستجو دیده می شود. برای وبسایت های با تعداد صفحات کم به علت آسانی بهتر است از HTML sitemap استفاده شود. دقت داشته باشید که از قبل آدرس نقشه سایت را چک کرده و از در دسترس بودن آن اطمینان حاصل کنید.
نظر در “نقشه سایت چیست؟”
در این مطلب گفتیم که سایت مپ چیست و به صورت کامل و تصویری ساخت نقشه سایت و معرفی آن در گوگل را آموزش دادیم. اگر هنوز برای ساخت و بهینه سازی نقشه سایتتان اقدامی نکرده اید، همین امروز شروع کنید. با معرفی نقشه سایت به گوگل و با کمک سرچ کنسول، می توانید سایتتان را از آسیب ها و مشکلات در امان نگه دارید. اگه سایت شما یه سایت کوچکه و بیشتر محتوای اون به صورت متن است، میتونین از کدهای HTML برای ایجاد نقشه سایتتون استفاده کنین. این راه برای تهیه سایت مپ بسیار ساده و مورد پسند کاربران است.