
بروزرسانی: 24 خرداد 1404
راهکار بهینه سازی نقشه سایت چیست؟ تاثیر آن در سئو
در صورتی که نقشه سایتتان از یکی از این دو مورد بزرگتر شود، باید با دسته بندی مطالب در نقشه های مختلف سایت هریک را بصورت جدا در موتورهای جستجو ثبت کنید. سایت شما می تواند یک نقشه سایت برای صفحات، یک نقشه برای تصاویر و یک نقشه برای ویدیوها داشته باشد. نحوه ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول را در ادامه توضیح خواهیم داد.
- نقشه سایت لیستی از صفحات مهم سایت شما برای پایش و ایندکس می باشد، بنابراین نیاز به درج تمام آدرس های سایت در آن نیست.
- یا ممکن است دلیل آن این باشد که تعداد صفحات سایت شما از بودجه خزیدن شما بیشتر است.
- فقط برای دامنه اصلی سایت که با آن در دسترس است یعنی یکی از این ۴ حالت نقشه سایت معرفی کنید و کل فعالیت های شما از این به بعد در این فضا خواهد بود.
- همانطور که مشاهده نمودید با ایجاد نقشه های سایت اختصاصی برای هر بخش می توانید به روند عیب یابی سایت سرعت ببخشیم.
- سایر سیستم های مدیریت محتوا هم برای خود افزونه های دارند که اتوماتیک نقشه سایت را ایجاد می کنند.
همچنین فرمت فایل حتماً باید XML باشد تا ربات های گوگل بتوانند آن را بخوانند. طبعاً ربات های گوگل باید بدانند که سایت مپ شما در کجا ذخیره شده تا بتوانند آن را بخوانند. این کار را می توانید از طریق پیشخوان خود در گوگل کنسول انجام دهید. شما با استفاده از نرم افزار Screaming Frog هم می توانید یک سایت مپ XML برای سایت خود تهیه کنید. این برنامه برای مک، ویندوز و اوبونتو عرضه شده و با استفاده از نسخه رایگان آن می توانید تا ۵۰۰ صفحه را در سایت مپ خود قرار دهید. سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو می گوید که محتواهای سایت شما هر چند وقت یکبار به روز رسانی می شوند و اهمیت هر کدام چقدر است.
کاربردهای مهم نقشه سایت
سایت مپ یا نقشه سایت، راهنمای ربات های گوگل برای بررسی سایت ما است. به عبارت بهتر تمامی صفحاتی که در استراتژی سئو اهمیت دارند و بایستی توسط گوگل بررسی و ایندکس شوند، در سایت مپ قرار می گیرند. در نتیجه الزامی ندارد که همه صفحات در نقشه سایت وجود داشته باشند بلکه این فایل با هدف بهبود دسترسی گوگل به آدرس صفحات ارزشمند طراحی می شود. این مورد هم یکی دیگر از افزونه مطرح وردپرس برای ساخت سایت مپ است که قابلیت تولید خروجی های XML، HTML، و RSS را دارد.
استفاده از گزارش نقشه سایت به منظور یافتن خطاها
در نتیجه بهینه سازی سایت در موتور های جستجوگر با سرعت و کیفیت بیشتری انجام می پذیرد. شرکت گوگل تایید کرده است که قرار دادن نقشه ی سایت ، تاثیر مثبتی بر روی سئو دارد. امروزه هرچند تا حدودی موتورهای جستجو این ضعف را جبران نمودند ولی نقش نقشه سایت های سنتی در تسریع بررسی سایت ها توسط آن ها مشهود است. از طرفی با توجه به این که در سایت مپ های سنتی به صفحات سایت لینک وجود دارد خود این امر باعث بهبود رتبه سایت می گردد . ساخت نقشه سایت تنها یکی از نکات مهم در سئو سایت وردپرسی است که با کمک افزونه yoast seo می توان آن را ساخت.
نمونه نقشه سایت
در صورتی که این مقادیر را تغییر دهید، موتورهای جستجو آن را به عنوان نکته ای در نظر می گیرند که بر اساس معیارهایشان می توانند آن ها را دنبال کنند و یا نادیده بگیرند. برای ساختن سایت مپ روش های مختلفی وجود دارد که در این جا به آن ها اشاره خواهیم کرد. HTML Sitemaps ساختار پیچیده ای ندارند و شما می توانید به راحتی آن را ایجاد کنید. در صورتی که سایت شما از ایجاد نقشه داینامیک پشتیبانی نمی کند، در این صورت باید تنظیمات را به صورت دستی اعمال کنید. این نوع سایت مپ را باید نوعی حالت سنتی از سایت مپ دانشت که در صفحه ای جداگانه طراحی شده اند و کاربران می توانند برای بازدید کردن از وب سایت ها استفاده کنند.
و سوال دیگه اینکه در گوگل نیوز آیا باید نقشه نیوز رو معرفی کرد؟؟ اگر پاسخ مثبت هست لطفا مسیر ثبت رو هم بگید. جابجا کردن آدرس تاثیر در عملکرد نقشه سایت شما نخواهد داشت. باید اولا نقشه سایت شما با آدرس های جدید آپدیت شود و تمام آدرس های قبلی به آدرس جدید خود ریدایرکت 301 باشند. البته این یک خطای جدی و مشکل عجیب نیست و در بسیاری از سایت ها صفحاتی وجود دارند که مدیر سایت از دسترس گوگل خارج کرده است. که کاراکترهای قرار گرفته در آدرس نباید بیشتر از 2048 باشد. این کار هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیکند و با توجه به امکانات و سرعت بهتر افزونه XML Sitemaps به نظرم کار درستی هم هست.