
بروزرسانی: 04 تیر 1404
سایت مپ Sitemap چیست؟ نحوه ساخت نقشه سایت
گزینه ای برای فعال سازی آدرس نقشه سایت در خود نقشه سایت وجود ندارد. شاید بخشی که مشاهده میکنید برای قرارگرفتن یک سری از صفحات در نقشه سایت طراحی شده است. آدرس نقشه سایت را در مرورگر خود تست کنید اگر به خوبی نمایش داده میشد پیشنهاد میکنم فایل robots.txt را بررسی کنید. اگر نقشه سایت شما برای گوگل در دسترس نیست احتمالا دسترسی ربات های گوگل به سایت را مسدود کرده اید یا در کدنویسی قالب (یا یکی از افزونه ها) خطایی وجود دارد.
- فقط کافی است وارد سایت شوید و در کادر مشخص شده، آدرس سایت خود را وراد کنید.
- اگر یک آدرس URL پیدا شود که در فهرست جستجوی آن ها نیست، محتوای آن آدرس را فراخوانی می کنند و در جای مناسب ایندکس می کنند.
- به طور کلی مزایای داشتن نقشه سایت بر سئو در افزایش سرعت و نیز شانس ایندکس شدن مطالب سایت در موتورهای جستجو می باشد.
- در صورتی که در زمینه آموزش سئو سوالی دارید می توانید آن را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان نوین، به شما پاسخ دهند.
- دقیقا نقشه سایت رو با چه ابزاری ساختید؟ من نمیدونم که شما به چه شکلی اون رو ایجاد کردید که بگم اتوماتیک ساخته میشه یا نه.
نقشه سایت با فرمت HTML معادل نقشه سایت XML است؛ اما این نوع نقشه سایت برای کاربران ساخته می شود. گوگل و بینگ هر دو این اجازه را به نقشه های سایت می دهند که حداکثر ۵۰MB باشند. بنابراین تا زمانی که حجم یک فایل xml حدود ۵۰MB باشد مناسب است.
وبلاگ
اما همانطور که مشاهده می کنید بخش Articles دارای عملکرد مناسبی نیست. وجود این تگ اجباریست و اشاره به نسخه کانونیکال یو آر ال دارد. این یو آر ال بایستی به گونه ای بوده که مطابق با پروتکل اصلی سایت (HTTP یا HTTPS) بوده و از نظر وجود یا عدم وجود www نیز صحیح باشد.
آنالیز تخصصی سئوکار
البته یک نکته را هم بگم که sitemap را در قسمت coverage بلاک کرده که وقتی داخل فایل robot.txt میرم اصلا سایت مپ بلاک نشده. هربار که تغییری در نقشه سایت خود ایجاد کردید با استفاده از همان دکمه Add/Test Sitemap گوگل را از تغییرات آن مطلع کنید. میزان اهمیت صفحه در نقشه سایت شما را مشخص میکند که مقدار آن میتواند در بازه 0.0 تا 1.0 باشد.
باید به خاطر داشته باشید که قرار دادن URL صفحاتِ سایت در سایت مپ، ایندکس شدن سایت را تضمین می کند. در این موارد شما می توانید با استفاده از نقشه سایت، آدرس صفحات فاقد لینک را به موتورهای جستجو بدهید. اگر سایت شما با تعداد بالای صفحات فاقد سایت مپ باشد، ممکن است برخی صفحات از دست خزنده ها در رفته و index نشوند. با استفاده از نقشه های سایت مپ یا sitemap به موتورهای جستجو مسیر می دهید و تمام صفحات خود را به گوگل معرفی می کنید.
در این صفحه ابتدا متوجه می شوید نقشه سایت چیست و سپس با انواع نقشه سایت آشنا می شوید و در نهایت با روش ساخت نقشه سایت XML و ثبت آن در سرچ کنسول آشنا می شوید. شما در هر سایت مپ تا سقف صفحه می توانید قرار دهید و اگر وبسایت شما بیش از این تعداد صفحه دارد شما مجبورید بیش از یک نقشه سایت ایجاد کنید. سایت های فروشگاهی بزرگ معمولا به چنین چیزی نیاز دارند تا بتوانند تمامی صفحات خود را در نقشه سایت بگنجانند. برخی نقشه های سایت دارای اولویت بندی یا همان Priority هم هستند که تعیین می کند کدام صفحات مهم تر هستند.