نقشه سایت چیست؟ آموزش ساخت سایت مپ و معرفی به گوگل آکادمی وبسیما
انتشار: خرداد 28، 1403
بروزرسانی: 04 تیر 1404

نقشه سایت چیست؟ آموزش ساخت سایت مپ و معرفی به گوگل آکادمی وبسیما

وقتی بحث رنکینگ و رتبه بندی پیش می آید کیفیت کلی سایت یک فاکتور کلیدی است. پس باید صفحات باکیفیت خود را تعیین کنید و برخی صفحات را درجه ی اولویت پایین تری قرار دهید. در این مقاله 13 راهکار برای ساختن و بهینه سازی نقشه سایت برای موتورهای جستجو را به شما آموزش خواهیم داد. نقشه سایت شامل “ابر داده(اطلاعات جامع و کامل)” – یا اطلاعات متنی در مورد هر صفحه و ساختار صفحات است. این داده ها به چگونگی ساماندهی صفحات و ارتباط آنها با یکدیگر ، آخرین بار به روزرسانی آنها و غیره می پردازد.

نقشه سایت یک فایل با فرمت XML است که در سایت قرار می گیرد. این فایل به موتورهای جستجوگر مانند گوگل اجازه می دهد که تمام پیچ و خم ها و URL هایی که باید در گوگل ثبت شوند را، شناسایی و ثبت کنند. اگر از yoast و rank math استفاده می کنید نیازی به افزونه های جانبی برای نقشه سایت نخواهید داشت. ولی در صورتی که افزونه google xml sitemaps را استفاده کردید حتما نقشه سایت yoast یا rank math را غیرفعال کنید. با ثبت نقشه سایت در سرچ کنسول به ربات های گوگل اعلام می کنیم که چه صفحاتی برای ما در اولویت ایندکس هستند.

  • فرایند به کارگیری نقشه سایت و در دسترس قرار دادن آن برای موتورهای جستجو بسیار ساده است.
  • ما سایت مپ را برای درک بهتر ربات های گوگل از صفحات و مدیریت بودجه خزش طراحی می\u200e کنیم، بنابراین باید از دسترسی گوگل به آن مطمئن شویم.
  • XML به طور معمول برای لیست های URLها و اطلاعات مرتبط با آنها استفاده می شود.

از دیگر مزایای این ابزارهای ساخت سایت مپ بصری، راحتی کار با آنهاست، کافی است صفحات را در قالب برنامه drag and drop کنید و بعد شاهد ساخت سایت مپ وبسایت تان باشید. موتور جستجو از داده های نقشه سایت واقع در یک مکان خاص استفاده خواهد کرد. این مهم است زیرا به معنای واقعی کلمه میلیون ها وب سایت برای غربالگری وجود دارد و با ایجاد یک نقشه سایت XML، به وب سایت خود کمک زیادی می توانید بکنید. فواید داشتن نقشه سایت را می توان کمک به خزنده های موتور جستجو برای درک بهتر صفحات یک سایت و در نهایت بهبود سئو سایت دانست. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که برای بهبود سئو سایت خود هر اقدامی را انجام می دهید، بشدت ساخت و معرفی نقشه سایت را پیشنهاد می کنیم.

انواع فرمت های سایت مپ چیست؟

برای انجام این کار، باید نقشه سایت خود را به کنسول جستجوی Google اضافه کنید. در مجموع باید گفت که بهترین کار این است که تمام صفحاتی که محتوای بی کیفیت یا بی ارزش دارند را باید از سایت و نقشه سایت حذف کرد. البته باید دقت کرد که پس از انجام این کار، باید تمام لینک های داخلی منتهی به این صفحات را نیز حذف کرد.

برای شروع کافی است تا به صفحه اصلی این افزونه در پیشخوان وردپرس خود بروید. سایت مپ XML می تواند کمبودهای احتمالی موجود در مورد گرفتن لینک های خارجی یا بک لینک را پوشش دهد. سایت مپ XML می تواند ضعف های موجود در لینک دهی داخلی سایت را پوشش دهد. علیرغم مزایای ابزار سایت مپ ساز بصری، برخی افراد همچنان ابزارهای سنتی را ترجیح می دهند. 6- منتظر تایید گوگل مبنی بر قابل خواندن بودن سایت مپ خود بمانید.

معرفی نقشه سایت به گوگل

البته بیشترین کاربرد این بخش زمانی است که شما بخواهید صفحات HTML را جدا از وردپرس به نقشه سایت خودتان اضافه کنید. نقشه سایت در دو نوع HTML و XML است که در این قسمت می خواهیم هرکدام را معرفی کنیم. با کلیک کردن روی دکمه ذخیره تغییرات نقشه سایت ایجاد و فعال میشه. این تگ اختیاریه و میزان اولویت و اهمیت یه صفحه رو در نقشه سایت مشخص میکنه. معمولا روی پیش فرض نیم قرار داره ولی مقداری که میتونه بگیره بین ۰ تا ۱ ست.

شاید با خود بگویید این امر که کاملا مشخص و واضح است و نیازی به تفسیر ندارد. ولی حقیقت این است که این اشتباه در بسیاری از سایت های شرکت های طراحی سایت نیز مشاهده میشود و این موضوع نشاندهنده آن است که بسیاری از کاربران حرفه ای سایت نیز به آن بی توجه بوده اند. حالا که از اهمیت سایت مپ ها و نحوه تاثیر آنها بر سئو آگاه شدیم. همانطور که در بالا توضیح داده شد، در گوگل وب مستر نحوه ایجاد یک سایت مپ شرح داده شده است. برای کنترل صفحات قرار گرفته در نقشه سایت کافیست که به بخش ظاهر جستجو رفته و سپس به تب انواع محتوا بروید. حال می توانید با مثلا غیر فعال کردن نمایش نوشته ها در نتایج جستجو این بخش از وب سایت را از نقشه سایت حذف کنید.

در این قسمت می خواهیم به معرفی دیگر افزونه هایی بپردازیم که با کمک آن ها می توانید برای سایت خود یک نقشه سایت XML درست کنید. سایت مپ XML به گوگل و دیگر موتورهای جست و جو کمک می کند تا سایت و همه صفحات سایت شما ایندکس شوند. معمولاً باید یک نسخه از فایل سایت مپ در آدرس yourdomain.com/sitemap.xml وجود داشته باشد.

نقشه سایت؛ به ربات های گوگل مسیر بدهیم

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. این برچسب یه برچسب اختیاریه و برای مشخص کردن باز تغییرات بروزرسانی یه صفحه است و مشخص میکنه این صفحه هر چند وقت یه بار تغییر میکنه. این بازه تغییرات ممکنه همیشه یا هفتگی یا روزانه و … باشه. بعد از اینکه نقشه های سایت خود را ایجاد کردید می توانید با دو لینک زیر نیز آن را اعتبارسنجی کنید.