
بروزرسانی: 28 خرداد 1404
نقشه سایت چیست؟ آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ
بنابراین داشتن هر دو نقشه سایت بهترین راه برای داشتن وبسایتی کاربر پسند و مؤثر در رتبه بندی آن می باشد. نقشه سایت برای یافتن صفحات سایت توسط موتور جستجو و سئو سایت نقش حیاتی دارد. زمانیکه شما یک نقشه سایت ایجاد می کنید، و مثلا آن را به ابزار وبمستر گوگل ارسال می کنید گوگل می تواند نقشه سایت شما را بررسی کند.
البته من پیشنهاد میکنم راه دوم رو انتخاب کنید چون این فایل جدیدا خیلی مورد حمله هکرها بوده. اگر از وردپرس استفاده میکنید چنین امکانی رو خواهید داشت، فکر میکنم که بشه اضافه کرد با یه افزونه. تصاویر زمینه رو لازم نیست کاری بکنید همین که سایز اونها مناسب وب باشه کافیه. پیشنهاد میکنم مجموعه آموزش سئو وردپرس را تهیه کنید چون همه این موارد با جزئیات در آن توضیح داده شده است. چگونه برای سایتم نقشه سایتی با بیش از 2000 آدرس بسازم ؟ بیشتر این سایتها یا در دسترس نیستند یا بیش از 500 آدرس نمیسازند.
- برخی کرالرها یا مرورگرها ممکنه از شکل unicode هم پشتیبانی کنند اما بهتره که تمام URL ها به صورت encode باشند.
- اگر از وردپرس استفاده می کنید، می توانید با استفاده از افزونه Yoast SEO برای خود نقشه سایت ایجاد کنید.
- برای این منظور گزینه Advanced Settings را در سربرگ Sitemaps فعال کنید.
- اگر از افزونه Google XML Sitemaps استفاده میکنید باید نقشه سایت Yoast رو کلا غیرفعال کنید.
- به زبان ساده تر، بهتر است به جای ایجاد یک نقشه سایت، استراتژی لینک سازی داخلی خود را تغییر دهید.
- پیشنهاد میکنیم تنها از یک ابزار برای نقشه سایت استفاده کنید، ما در وبسیما از Google XML Sitemaps استفاده میکنیم.
حتی میتوان با استفاده از JSON-LD و اسکیما مارک آپ ImageObject اطلاعات بیشتری از تصاویر را نسبت به نقشه سایت در اختیار موتورهای جستجو قرار داد. به همین دلیل ساخت نقشه سایت تصاویر برای بسیاری از وب سایت ها ضروری نیست. درج نقشه سایت تصاویر در برخی وب سایت ها چیزی جز هدر دادن Crawl Budget نیست. معمولا آدرس نقشه سایت ما در فایل robots.txt نیز درج می شود در نتیجه گوگل امکان دسترسی به آن را خواهد داشت.
انواع سایت مپ (Sitemap ) کدامند؟
بنابراین مهم است نقش های آنها را برای برنامه سئو سایت درک کنیم. بخش زیادی از اطلاعات و مثال های ارائه شده در این مقاله از کارگاه آموزش گوگل سرچ کنسول آکادمی وبسیما جمع آوری شده است. پیشنهاد می کنیم با مراجعه به صفحه کارگاه و تهیه ویدیو به صورت کامل با نقشه سایت آشنا شوید. در کارگاه سرچ کنسول مثال های متعددی برای درک بهتر نقشه سایت بررسی می شود. نقشه سایت یا sitemap در واقع یک نقشه راه برای وبسایت شماست که موتورهای جست و جو به کمک آن صفحات مختلف سایت شما را پیدا می کنند، محتوای آن را بررسی می کنند و سپس در فهرست ایندکس خود قرار می دهند. همچنین از طریق نقشه سایت می توان به موتورهای جست و جو گفت که کدام یک از صفحات سایت مهم تر هستند.
بسیاری از استراتژی های سئو که می خواهید در مورد آنها بشنوید متمرکز بر کلمات کلیدی هستند – اما کارهای دیگری نیز وجود دارند که به همان اندازه بسیار حیاتی هستند. دستور sitemap در فایل robots.txt یک روش برای نشان دادن نقشه سایت به موتور جستجو است. این دستور برای اطمینان حاصل کردن از این است که هیچ صفحه ای در حین خزیدن در سایت فراموش نشود. با این وجود وجود نقشه سایت تاثیری در اولویت بندی خزش صفحات توسط ربات ندارد. دقت داشته باشید که حالت استاندارد توزیع نقشه سایت فرمت XML می باشد. موتورهای جستجو از این مورد استفاده می کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد صفحه سایت را به دست بیاورند؛ مثلا عنوان ها را مستقیما از فایل نقشه سایتتان کراول می کنند.
با اضافه شدن هر صفحه جدید به سایت ما یا تغییر در محتوا و زمان انتشار این فایل به صورت خودکار به روزرسانی شده و اطلاعات لازم را در اختیار گوگل قرار می دهد. البته به یاد داشته باشیم که سئو فقط محتوا یا لینک سازی نیست. ساخت نقشه سایت و معرفی آن به گوگل نیز یکی از مباحث جذاب در حوزه سئو تکنیکال است که نه بر جایگاه سایت بلکه بر سرعت دیده شدن آن توسط گوگل تاثیرگذار است. همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، با استفاده از افزونه یوست سئو می توانید برای سایت خود سایت مپ بسازید. اما افزونه یوست سئو تنها افزونه ای نیست که این کار را برای سایت شما انجام می دهد.
فقط در صورت نیاز نقشه سایت بسازید.
علامت گذاری شده است برای “فقط موتور جستجو” و هر صفحه در سایت شما ذکر شده است. همانطور که معلوم است ، این پرونده ساده ابزاری بسیار ارزشمند است. شما از چه افزونه ای برای تولید نقشه سایت استفاده می کنید؟ سوالات و نظرات خود را برای ما در قسمت نظرات بنویسید. بعنوان مثال برای سایت زیر در نقشه سایت محصولات یک سایت فروشگاهی سه عدد از محصولات Exclude شده اند و توسط گوگل فهرست نشده اند. با بررسی ادرس صفحات مشخص شد که این صفحات در بین محصولاتی هستند که تولیدشان متوقف شده است و برای ما دیگر اهمیتی ندارد که توسط گوگل فهرست شوند. البته گوگل اعلام کرده که عملا تگ را نادیده می گیرد، زیرا معمولا وبمسترها آن را به درستی آپدیت نمی کنند.
همونطور که گفتم سایت مپ سرعت ایندکس رو میتونه بالا ببره و اهمیت صفحات رو به گوگل نشون بده ولی باعث عدم حضور روبات های گوگل توی سایت شما نمیشه. اینکه تعداد برچسب ها اینقدر بیشتر از تعداد مقالات باشه اصلا درست نیست. اگر قراره این برچسب ها بعدا توی سئو شما تاثیر مثبت داشته باشه و از اونها ورودی بگیرید توی نقشه سایت هم بهتره که باشن.
با این وجود، اگر با کلیت سایت مپ آشنایی بیشتری دارید و مایلید آن را شخصی سازی کنید، می توانید با اسکرول کردن، وارد بخش Sitemap settings (تنظیمات نقشه سایت) شوید. پس از اضافه کردن سایت مپ به فولدر root سایت خود، آن را به فایل robots.txt نیز اضافه کنید. خزنده های موتورهای جستجو برای ایندکس کردن یا نکردن سایت شما از قوانین موجود در این فایل استفاده می کنند. همچنین به کمک این فایل می توانید URLهایی که تمایلی به ایندکس شدن شان توسط خزنده ها را ندارید مشخص کنید. به تصویر زیر که صفحه robots.txt سایت Apple است خوب دقت کنید. نقشه سایت نقشه ای از سایت شماست که به موتورهای جستجو کمک می کند تا تمام محتوای سایت شما را پیدا، کروال و ایندکس کنند.