نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟ اهمیت نقشه سایت و نحوه ساخت نقشه گروه دیجیتال نردبان
انتشار: خرداد 04، 1403
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

نقشه سایت یا سایت مپ چیست؟ اهمیت نقشه سایت و نحوه ساخت نقشه گروه دیجیتال نردبان

امکان drag and drop، گزینه های خزنده پیشرفته و یکپارچه سازی با گوگل آنالیتیکس این ابزار را به یکی از محبوب ترین ابزارهای ساخت sitemap تبدیل کرده است. سایت مپ یا همان نقشه سایت، یک فایل با فرمت xml است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا بتواند محتواهای شما را ایندکس کند. سایت مپ یکی از موارد ضروری برای سئو تکنیکال است که اگر مقاله سئو چیست ما را مطالعه کرده باشید، در موردش صحبت کرده ایم. پیشنهاد میکنم از افزونه google xml sitemaps استفاده کنید زیرا علاوه بر تولید نقشه سایت استاندارد به شما اجازه میدهد درجه اهمیت هر نوع از صفحات را نیز برای گوگل مشخص کنید. به طورکلی نقشه سایت یا Sitemap یک نسخه نشانه گذاری شده از سایت شماست. سایت مپ یک فایل .xml است که شامل آدرس تمامی صفحات، میزان با اهمیت بودن آن ها، لینک های سایت و آخرین زمان بروزرسانی سایت است که برای معرفی سایت به موتورهای جستجو استفاده می شود.

  • ما در تیم تولید محتوای میهن وردپرس در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه وردپرس و کسب و کارهای اینترنتی را تهیه کنیم.
  • نمونه کد معرفی شده پیشنهاد اصلی گوگل است و کدهای دیگه پیشنهادات جایگزین.
  • هرگز سعی نکنید موتورهای جستجو را با ایجاد نقشه جدید و یا مواردی از این دست گول بزنید تا صفحات شما را مجددا ایندکس کنند.
  • نیازی به حذف نقشه قبلی و آپلود یک نسخه جدید نیست همین که محتوای فایل قبلی به روزرسانی شود برای گوگل قابل درک است.

هر خبری که کامنت بیشتری داشته باشد، بیشتر جلب توجه کرده و هنوز هم داغ است. پس از ثبت نقشه سایت، لیست سایت مپ های ما به صورت زیر نمایش داده می شود. برای درک بهتر هر کدام از اعداد مشخص شده در تصویر را با هم بررسی می کنیم. اشاره کردیم که ایندکس صفحات برای گوگل هزینه و زمان زیادی دارد.

جمع بندی...

بنابراین باید خودتان به صورت دستی این قایل را در اختیار گوگل قرار دهید. اگر از سایت وردپرسی استفاده می کنید، خیلی راحت می توانید با افزونه Yoast SEO و با زدن یک دکمه برای سایت خود سایت مپ بسازید! فقط کافی است به قسمت سئو داشبورد سایتتان بروید، ار منوی بالا گزینه قابلیت ها را انتخاب کنید؛ بعد گزینه نقشه های xml سایت را در حالت فعال قرار دهید.

ساخت sitemap با افزونه Yoast

ابزارهای دیگری ازجمله Google Sitemap Validator و XChecker که کار مشابه xml-sitemaps را انجام می دهند نیز وجود دارند که بسیار مفید هستند. اطلاعات مربوط به آخرین تغییرات صفحه در این برچسب قرار میگیرد که به فرمت YYYY-MM-DD تاریخ دهی می شود. این برچسب اطلاعات مربوط به هر نقشه سایت را در خود جای می دهد. توسعه وب سایت یکی از کارهایی است که تلاش می کنم تخصصم رو در اون بالا ببرم، یادگیری تکنولوژی های جدید یکی از چالش هایی است که به شدت به آن علاقمند هستم. در پایین صفحه بخشی به نام “برگه ها” وجود دارد که می توانید گزینه “نمایش برگه ها در نتایج جستجو؟” را در وضعیت بله یا خیر قرار دهید.

در صفحات دسته بندی و برچسب، استراتژی یک سایت خبری مشخص کننده آخرین تغییر است. برای مثال کمتر کسی عبارت «اخبار سیاسی» را در گوگل جستجو می کند و از طرف دیگر هدف او از جستجو مشخص نیست. اگر اصطلاح «هدف جستجو» برای شما ناآشنا است، پیشنهاد می کنیم مقاله هدف کاربر از جستجو را مطالعه کنید. بنابراین اگر هدف گذاری مشخصی برای دسته بندی و برچسب نیست، می توان آخرین تغییر را به صورت هفتگی در نظر گرفت. این ابزار نیز همانند 2 ابزار بالا، رابط کاربری ساده ای داشته و امکان سفارشی سازی با رنگ بندی های مختلف و گردآوری محتواهای صفحات را در اختیارتان قرار می دهد. همچنین به کمک Writemaps می توانید سایت مپ های قدیمی سایت خود را آرشیو کنید.

سیستم هایی مثل وردپرس به صورت خودکار این کار انجام میدن و فقط کافی هست آدرس رو سرچ کنسول به گوگل معرفی کنید. وردپرس با نصب افزونه محبوب سئو قابلیت تهیه سایت مپ به صورت اتوماتیک را دارد و بسیاری از کاربران با نصب این افزونه سایت مپ تهیه می کنند. اما پرطرفدارترین افزونه ساخت نقشه سایت در وردپرس Google XML Sitemaps می باشد و ما نیز این افزونه را برای ساخت سایت مپ در وردپرس پیشنهاد می کنیم. در ساده ترین تعریف نقشه سایت(Sitemap / سایت مپ) یک فایل متنی ساده یا XML است که در روت وب سایت تان قرار می گیرد، این فایل حاوی آدرس صفحاتی است که توسط اسپایدر موتور جستجو کرال و ایندکس می شود. در صورتی که نقشه سایت نداشته باشید باز هم امکان ایندکس صفحات وجود دارد، اما وجود نقشه سایت کار را برای اسپایدرها راحتر خواهد کرد و آنها می توانند سریعتر به صفحات مهم وب سایت تان دسترسی داشته باشند.

فرمت فایل نقشه سایت و انواع آن

سایت های رایگان و غیر رایگان بسیاری در سراسر وب به تولید سایت مپ اختصاص دارند. از معروف ترین این سایت ها میتوان به سایت xml-sitemaps.com اشاره کرد. این سایت بسیار ساده و با چند کلیک سایت مپ را برای شما ایجاد می کند. ایراد استفاده از این گونه سایت مپ ها در داینامیک نبودن آنها است. یعنی اینکه هر بارکه بخواهید یک صفحه را به سایت خود اضافه کنید باید یک سایت مپ جدید دانلود و جایگزین سایت مپ قبلی کنید.

تک تک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم. اگر هیچ فایلی از قبل در این قسمت وجود ندارد، آدرس فایل خود را بگذارید و دکمه Submit را بزنید. در سایتتان از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنید. بسیار مهم است که نقشه سایت شما و robots.txt با هم هماهنگ باشند. سایت هایی که از URL های داینامیک برای محتوای خود استفاده می کنند.

توصیه می کنم وقتی نقشه سایت به هر روشی ساخته شد، آن را کاملا و به دقت چک کنید که لینک های صفحات مورد نظر شما در آن وجود داشته باشند. فایل نقشه سایت شما باید روی هاست و پوشه اصلی فایل ها قرار گیرد. هر فایل ایندکس میتواند تا ۵۰۰۰۰ فایل نقشه سایت را در شامل شود. در تصویر زیر سایت مپ ایندکس وب سایت Search Engine Journal را مشاهده می کنید که دارای ۳۰ سایت مپ مجزا است.