
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
Sitemap چیست و چه کاربردی در سئو دارد؟
این نمونه از سایت مپ ها با فرمت XML تهیه می شوند و با نسخه HTML که در بالا بررسی کردیم کاملا متفاوت است و با نام پیش فرض sitemap.xml در مسیر اصلی سایت قرار دارد. این نقشه سایت می تواند به فرمت XML ایجاد شود و به موتور جستجو ارسال شود؛ بنابراین آنها می توانند به طور مؤثرتر وبسایت را بررسی کنند. سایتتان برای ارسال محتوای کل سایت به موتورهای جستجو باید دارای نقشه سایت با فرمت XML باشد؛ تا خواندن آن برای موتورهای جستجو قابل درک گردد. با داشتن نقشه سایت مناسب احتمال ایندکس شدن صفحات شما در موتورهای جستجو به شدت افزایش می یابد. از این برچسب برای شروع و پایان کدهایی که در ساخت نقشه سایت از اون ها استفاده می کنیم استفاده میشه. در فضای بین اون ها داده های ترکیبی ( بقیه کدها ) قرار میگیرن.
- به موازات آن، نقشه سایت HTML با هدف کمک به کاربران انسانی طراحی شده است.
- در این مقاله نگاهی جامع و کاربردی به مفهوم نقشه سایت داشتیم؛ ابتدا تعریفی از نقشه سایت ارائه کردیم و سپس کاربرد و نحوه ساخت نقشه سایت را به صورت ویدیویی آموزش دادیم.
- نقشه سایت (همچنین به عنوان “نقشه سایت XML” نیز خوانده می شود) پرونده ای است که هیچ یک از بازدید کنندگان انسانی شما تاکنون مشاهده نخواهند کرد.
- در چند مورد خاص هم داشتن سایت مپ می تواند کمک زیادی به سایت شما بکند.
- هرلحظه که به روزرسانی انجام می شود خزنده های گوگل به سایت شما می آیند و سایت را بررسی می کنند یا به اصطلاح صفحات را index می کنند.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی و کسب اطلاعات کامل درباره بودجه خزش، مقاله بودجه خزش چیست را در آکادمی وبسیما مطالعه کنید. فرض کنیم برای اولین بار به تخت جمشید رفته ایم و هیچ اطلاعی از قدمت تاریخی، نحوه ساخت و مسیرهای گردش در پایتخت ایران باستان را نداریم. در این موقعیت چه می کنیم؟ می توانیم ساعت ها به نقاط مختلف تخت جمشید برویم و با پرس و جو درباره این بنای تاریخی اطلاعات کسب کنیم. می توان حدس زد در پایان بازدید، اطلاعات زیادی به دست آورده ایم اما حسابی خسته ایم و نتوانسته ایم از گردش مان لذت ببریم. به اندازه کافی هم درباره تخت جمشید اطلاعات کسب نکرده ایم و حتی برخی از مهم ترین سرستون های چندهزارساله پایتخت کهن ایران را ندیده ایم.
آخرین دیدگاه ها
نقشه سایت XML (زبان نشانه گذاری قابل توسعه) در واقع یک فایل متنی حاوی تمام آدرس های موجود در سایت شماست. همچنین نقشه سایت (سایت مپ) شما میتواند اطلاعات متا هر آدرس از سایت مانند آخرین بروزرسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط آن با صفحات دیگر را نیز شامل شود. وجود نقشه سایت ربات موتورهای جستجو مانند گوگل را راهنمایی میکند تا صفحات سایت شما را به صورت بهتر شناسایی کرده و همچنین از ایجاد صفحات جدید و تغییرات در صفحات قدیمی شما مطلع شود. نقشه سایت (sitemap یا xml sitemap) طرح کلی از وب سایت شما است که به موتورهای جستجو در پیداکردن، خزش و ایندکس تمام محتوای سایت شما کمک می کند. همچنین نقشه سایت موتورهای جستجو را متوجه می سازد که کدام صفحات در سایت شما صفحات مهم تری هستند.
اما چگونه نقشه سایت بسازیم ؟
ساده ترین راهکار ایجاد سایت مپ های XML، استفاده از این افزونه پرکاربرد است. در این افزونه، ابزارهای متعددی جهت بهینه کردن سئوی پست های وبلاگ تعبیه شده است. بسیاری از امکانات سایت مپ این افزونه در نسخه رایگان افزونه قابل دسترسی است، با این حال برای ایجاد سایت مپ مواردی چون سایت مپ اخبار و ویدئوها لازم است نسخه پولی آن را فعال کنید. پس از فعالسازی، برای اعمال تغییرات مدنظر خود به سربرگ Sitemaps (نقشه های سایت) بروید. ثبت نقشه سایت به بهتر دیده شدن صفحات سایت شما توسط گوگل کمک می کند.
کاربردهای مهم نقشه سایت
اگر این برچسب ها برای کارایی بهتر سایت استفاده شدن لازم نیست توی نقشه باشن. ولی در کل استفاده از این همه برچسب ممکنه در مواردی برای شما بازدیدکننده جذب کنه ولی در مجموع و در درازمدت به ضرر شما خواهد بود. میخواین به گوگل وبمستر یا خود سایت دسترسی بدم بهتون یه بررسی کنید ؟! بطور کلی بنظرم سایت های دانلود نمیتونن مطالب اختصاصی داشته باشن! توضیحات هم از جاهای مشخصی دریافت میشه که همه بهش دسترسی دارن.
با اضافه شدن یک محتوای جدید یا تغییر در یکی از صفحات سایت باید نقشه سایت ما نیز به روز شود در نتیجه مدیریت آن به صورت دستی تقریبا غیرممکن است. از طرف دیگر برخی صفحات مثل «تماس با ما» یا «درباره ما» هم ارزشمند نیستند. اگرچه کاربر با مطالعه محتوای این صفحات می تواند با کسب و کار ما آشنا شود، اما از نظر SEO اهمیتی ندارند. افزونه Sitemap by BestWebSoft یکی دیگر از افزونه های قوی برای تهیه سایت مپ است.